Új elnöke van a Magyar Rektori Konferenciának

Új elnöke van a Magyar Rektori Konferenciának

A Magyar Rektori Konferencia június 26-án megtartott tisztújító plenáris ülésén Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választotta elnökéül.

A tisztújító plenáris ülésen Borhy Lászlót, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát társelnöki tisztségre, Liptai Kálmánt, az Eszterházy Károly Egyetem rektorát és Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát pedig az alelnöki tisztségre választotta meg a plénum.

A tisztújítás során megtartott választás eredményeként az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, az Állami Tagozatból delegált két másik elnökségi tagnak Heidrich Balázst, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektorát és Szávai Ferencet, a Kaposvári Egyetem rektorát választották meg. 

Az MRK Magánintézményi Tagozata Dietmar Meyert, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem rektorát választotta meg elnöknek. 

Az MRK Egyházi Tagozatának elnöki posztját választás útján Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora nyerte el. Az Egyházi Tagozat Füsti-Molnár Szilvesztert, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta az elnökségbe. A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét alkotják – mandátuma 2018. július 1-től kezdődően kettő évre szól.

Kapcsolódó cikkek