illusztráció, fotó: pixabay.com

Új otthont teremtett 90 000 magyar család

Új otthont teremtett 90 000 magyar család

A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a csok, vagyis a családi otthonteremtési kedvezmény. Ezt mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

“A családi otthonteremtési kedvezmény révén több mint 90 000 család otthonteremtését támogatta, és 45 000 gyermekvállalását segítette a kormány”

– fűzte hozzá.

Kiemelte, a csok jóvoltából igénybe vehető 3 százalékos, fix kamatozású hitel havi szinten 50 000 forint megtakarítást jelent egy családnak. Emlékeztetett, a program folyamatosan bővül, a kormány a kétgyermekes családokra is kiterjesztette a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt,

a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelte.

A csokot igénybe vevők gyermekvállalásával foglalkozó statisztikát ismertetve elmondta, a családok 31 százaléka egygyermekes, 34 százaléka kétgyermekes, 25 százaléka nagycsaládos és 11 százalékánál nincs gyermek. Mivel a felmérések szerint a fiatalok általában kettő vagy annál több gyermeket szeretnének, így a kormány a csokkal “a vágyott gyermekek megszületését segíti elő” – mutatott rá Király Nóra.

Kapcsolódó cikkek