fotó: pixabay.com

Nagyszabású beruházás indul Pakson

Nagyszabású beruházás indul Pakson

Egymilliárd forintos beruházással felújítják Paks Duna-parti sétányát, ahol kerékpárút és rendezvényhelyszín is épül. Ezt mondta a város polgármestere.

Szabó Péter (Fidesz-KDNP) elmondta: a Közösségvezérelt Helyi Kezdeményezések elnevezésű program 400 millió forintos támogatásával és az önkormányzat saját forrásából valósítják meg a fejlesztést. Ismertetése szerint az egy kilométer hosszú sétányon – az Anna utcai lejárótól a Dózsa György utcai csatlakozásig – teljesen felújítják a burkolatot, az ott lévő vízi színpad nézőterét, a volt kikötő épülete, illetve a halászati szövetkezet épülete helyén egy új épületegyüttest építenek, amely rendezvényeknek is helyet ad majd.

“Megőrzik a több mint százéves sétány gesztenyefáit, amelyeket 1896-ban, a millennium évében ültettek, és több zöldfelületet alakítanak ki”

– tette hozzá.

A polgármester úgy fogalmazott: bár a sétány teljesen eredeti állapotát nem lehet helyreállítani, szeretnék visszaadni a paksiaknak a Duna-partot, amelyet az 1960-as évektől a 6-os út és a vasútvonal választ el a várostól.
Jelenleg a kiviteli tervek készülnek, a munka legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el – közölte.

Kapcsolódó cikkek