Korszerűsíti két miskolci épületét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Korszerűsíti két miskolci épületét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Európai uniós és költségvetési forrásból valósulhat meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két miskolci épületének - az Árpád út 88. szám alatt működő integrált ellátó intézménynek és a Köln utca 2. szám alatt működő Gondviselés Házának - energetikai korszerűsítése 190 millió, illetve 290 millió forintból.

A szeretetszolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, az integrált ellátó intézmény épületének korszerűsítése a tervek szerint egy év alatt valósul meg.

A beruházás magában foglalja az épület hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer korszerűsítését levegő-víz hőszivattyúk elhelyezésével, valamint napelemes rendszer telepítését.

A Gondviselés Házának energetikai korszerűsítéséről közölték: az ápolási és idősotthonnak, valamint egy 150 adagot főző népkonyhának helyet adó intézmény 25 éve épült, felújításra szorul.

Az épület korszerűsítése a tervek szerint másfél év alatt valósulhat meg. Az épületet hőszigetelik, kicserélik a nyílászárókat, hőszivattyúk elhelyezésével korszerűsítik a fűtési rendszert és napelemeket telepítenek – áll a közleményben.