illusztráció, forrás: pixabay.com

Jobb körülmények közé kerülnek a borsodi ápolók

Jobb körülmények közé kerülnek a borsodi ápolók

Mintegy félmilliárd forintból újult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház nővérszállója.
Az október közepén átadandó épületbe 61 kórházi dolgozó költözhet be.

A korábban Nővérszálló néven működő ingatlan Dongó Istvánné volt intézményvezető főnővér keresztneve után kapta a Katalin-ház nevet. Az 1960-as években épült ingatlan az “Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése” elnevezésű projekt részeként újult meg. 2019-ben, az újjáépítés első ütemében, európai uniós forrásból (KEHOP) energetikai felújítást végeztek. A bruttó 140 millió forintos támogatásból a külső homlokzat és lábazat hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók műanyagra cserélése és egy napelemes rendszer telepítése valósulhatott meg.

A második ütemben, idén, bruttó 400 millió forintos támogatásból új lakóegységeket alakítottak ki és új nyílászárókat építettek be.

“Megújult a gépészeti rendszer, a víz- és csatornarendszer, a központi fűtés és a teljes elektromos ellátórendszer”

– olvasható a közleményben.

Az egyszemélyes szobákhoz tartozó közös lakóegységekben “minikonyhákat”, illetve szintenként bútorozott közös konyhákat is kialakítottak. A közös mosókonyhákban mosó- és szárítógépek állnak a lakók rendelkezésére, az épületben egy akadálymentesített lakóegységet is kialakítottak. A közleményben idézték Révész Jánost, a kórház főigazgatóját, aki elmondta, eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a dolgozók mentális egészségére, így uszoda, kulturális központ és sportpálya is van az intézmény területén, valamint egy óvoda is a kisgyermekeseknek.

“A lakhatás segítése a pályakezdőknek jelent kiváló lehetőséget”

– fűzte hozzá.

Kapcsolódó cikkek