Hétfőtől Kelenföldig közlekedik az Agram és a Göcsej IC

Hétfőtől Kelenföldig közlekedik az Agram és a Göcsej IC

Hétfőtől az Agram és a Göcsej InterCity vonatok Kelenföldig közlekednek. Ezt közölte a MÁVINFORM vasárnap délután az MTI-vel. A két érintett IC vasárnap még a Keleti pályaudvarra érkezik, illetve onnan indul.

A MÁVINFORM közleménye szerint a Déli pályaudvar lezárása naponta átlagosan 250 járatot érint, a forgalom átszervezése zökkenőmentesen zajlik, a Kelenföldi és a Keleti pályaudvar képes kiszolgálni az ideiglenesen életbe léptetett vágányzári rendet, a vonatközlekedésben a jelenlegi helyzet nem okoz nagyobb késéseket. 

A vasúttársaság továbbra is vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között, és megállapodott a BKK-val, hogy a 139-es járatokon érvényesek a vasúti menetjegyek és bérletek. A vonatpótló autóbuszok a Déli pályaudvartól az Alkotás utcából, a 139-es busz megállójából indulnak, Kelenföldről pedig az Etele térről, a 141-es busz megállójából. 

A Mávinform szombat este közölte, hogy este fél hét után néhány perccel le kellett zárni a közlekedés elől a Déli pályaudvar előtt lévő alagutat, mert újabb kövek estek a vágányra, és tovább csúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál, ezért nem közlekednek a vonatok a Déli pályaudvarra. A kialakult helyzetre tekintettel a MÁV-START Zrt. kezelési költség nélkül visszatéríti a menetjegy árát azoknak az utasoknak, akik emiatt lemondanak utazási szándékukról. Az utasok részletes felvilágosítást a MÁV-START honlapján, a pirossal jelölt Havaria sávban találnak.