Határon átnyúló együttműködés

Határon átnyúló együttműködés

Kezet rázó emberek

Ezt Simó Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nemzetközi együttműködési programok irányító hatóságának vezetője jelentette be szerdán Debrecenben. A több mint kétszázhatvan megvalósítás alatt álló projektre megítélt uniós támogatás összege százharmincötmillió euró.

Román zászló

A tanácskozást követő szabadtéri rendezvényen Simó Balázs elmondta azt is, hogy további húszmillió eurós támogatásról az ősszel döntenek, és meghirdetnek újabb ötvenmilliós pályázati forrást is, amelyre januárig pályázhatnak a határ menti együttműködés fejlesztésében szerepet vállaló partnerek.Papp László (Fidesz), Debrecen alpolgármestere szerint az EU jelentőségéhez mérten kiemelten támogatja a térséget, és reményét fejezte ki, hogy ez így lesz az unió következő költségvetési ciklusában is.

Eddig elsősorban a közlekedés, a szállítás, a kultúra és a kommunikáció területén valósult meg ígéretes együttműködés a határ két oldalán. A Debrecen főterén felállított sátrakban, a HURO-FEST rendezvény keretében az érdeklődők a folyamatban lévő és a már megvalósult projektekkel, és az új pályázati lehetőségekkel ismerkedhettek meg.