Egy nő a gyanús

Egy nő a gyanús

gyanús csomagA rendőrség előállított egy külföldi nőt, mivel szerintük az ő tulajdona az a "gyanús csomag", amelyet a Népliget metróállomáson találtak szerda délelőtt. Újra jár a metró a Határ út és a Nagyvárad tér között, ahol a csomag miatt egy időre leállították a közlekedést.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) dél körül érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy a Népliget metróállomáson egy gazdátlan bőröndöt találtak. A bejelentés után a rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ezzel egy időben értesítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatát. Azt írták, az állampolgárok biztonsága érdekében azonnal kiürítették az állomást, ezt követően a tűzszerészek megkezdték a bőrönd átvizsgálását. A csomagban közbiztonságra veszélyes anyagot, tárgyat nem találtak.

A rendőrök még a helyszínen felkutatták a bőrönd tulajdonosát, a külföldi nőt közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a VIII. kerületi kapitányságon előállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – közölte a rendőrség.

A népligeti állomás lezárása idején a 3-as metró nem közlekedett a Határ út és a Nagyvárad tér között, az utasokat pótlóbuszok szállították. Takács Renáta, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek elmondta, hogy az állomás hatósági átvizsgálásának befejezése óta az érintett szakaszon is közlekedik a metró.