forrás: Pixabay.com

Operatív törzs: emelkedés látható a hétvégi rendőri intézkedések számában

Operatív törzs: emelkedés látható a hétvégi rendőri intézkedések számában

Nagyfokú emelkedés látható a hétvégi, a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos rendőri intézkedések számában. Ezt közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.
Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a hétvégén 377 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

Közülük 303 ember ellen azért volt szükség a fellépésre, mert megszegték a tízezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein öt, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 69 ember ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén – tette hozzá.

“Az alezredes közölte azt is: a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok megsértése miatt hétvégén 1511 intézkedés történt, ebből 15 amiatt, hogy kutyasétáltatók több mint 500 méterre távolodtak el a lakóhelyüktől. A kijárási korlátozások életbelépése óta 38 344 ember sértette meg a szabályokat”

– mondta Kiss Róbert.

Kapcsolódó cikkek