Megvádolták a kisbabája megölésével a pásztói csecsemőgyilkost

Megvádolták a kisbabája megölésével a pásztói csecsemőgyilkost

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves pásztói nő ellen, aki tavaly januárban megölte csecsemőjét.

A nőnek már két gyereke volt az élettársától, és harmadik terhessége tényével is tisztában volt, de azt mindenki előtt titkolta. A pár 2017. december 30-án – mint kapcsolatuk során sokszor – összeveszett, a férfi elzavarta otthonukból a vádlottat, aki a szilvesztert is ismerősei körében töltötte. Január elsején hazaindult, de a pásztói Kövicses patak hídja közelében járt, amikor megindult a szülés. A nő a híd alatt életképes fiúgyermeket hozott világra. A szülést továbbra is titkokban akarta tartani.

Legalább négyszer ráütött a baba fejére, megszorította a nyakát, majd egy zsebkéssel levágta a fejét és karjait. A testdarabokat a patakba szórta.

“Az újszülött a fej nyakról történt leválasztása során feltehetően már nem élt”

– közölte Bóna Gyula, a megyei főügyész.

A Nógrád Megyei Főügyészség a nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A nő a büntetőeljárás kezdetétől letartóztatásban volt, azonban a bíróság januárban – a letartóztatás határidejének meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasítva – házi őrizetét rendelte el – tudatta Bóna Gyula. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz majd ítéletet.

Kapcsolódó cikkek