Körözött férfit fogtak el a fővárosi bulinegyedben

Körözött férfit fogtak el a fővárosi bulinegyedben

A rendőrség közterületi intézkedéssorozatának részeként elfogtak egy körözött férfit, illetve négy további embert kábítószer birtoklásának gyanúja miatt november 15-én a fővárosi "bulinegyedben". Ezt közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Emellett a rendőrségre vittek egy férfit, aki kivonta magát a rendőri intézkedés alól, továbbá két emberrel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult – írták.

Az akciósorozat alatt összesen 186 esetben intézkedtek, ennek részeként két nap alatt 54 taxist ellenőriztek;

27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt, valamint 26 járművezető ellen szabálysértési eljárást kezdeményezték.

Hangsúlyozták, az ellenőrzés célja a szórakozóhelyek környékén előforduló vagyon elleni, illetve más jogsértő bűncselekmények elleni fellépés, valamint a kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmények felderítése és az engedély nélküli taxiszolgáltatások kiszűrése. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársaival a következő időszakban továbbra is folytatja az ellenőrzéseket Terézvárosban, Erzsébetvárosban és a Belvárosban.