Feljelentette Pócs Jánost egy jobbikos politikus

Feljelentette Pócs Jánost egy jobbikos politikus

Közösség elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt tett feljelentést Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Csányi Tamás csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján közölte ezt, hozzátéve, hogy a feljelentésben természetesen ismeretlen tettes van megjelölve. Az ellenzéki politikus elmondta, öt nappal ezelőtt került nyilvánosságra egy videó, amelyen Pócs János képviselő egy cigány származású alkalmazottját a kazánba zárja, de előtte még égő papírt is dob a tűztérbe. Csányi Tamás szerint Pócs János cselekménye kimeríti a közösség elleni erőszak, illetve a személyi szabadság megsértése bűntettének tényállását.

“A feljelentés nyomán a nyomozóhatóság dönthet arról, hogy követetett-e el bűncselekményt Pócs János, mert ‘az nagyon kevés’, hogy ő azt gondolja, hogy nem”

– mondta. Csányi Tamás közölte azt is,

a Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy azonnal hívja vissza Pócs Jánost a parlamenti mandátumából. A legetikusabb az lenne, ha a képviselő kérne bocsánatot és maga mondana le – jegyezte meg.

Szerinte, ha egy jobbikos politikus készített volna hasonló videót, akkor még aznap “élve keresztre feszítik”.

“Talán már a Jobbik betiltását is napirendre tűzték volna”

– mondta, felróva, a kormányoldalon most mindenki készséggel elfogadja Pócs János teljesen “hiteletlen, átlátszó magyarázatát” a felvétellel kapcsolatban, és annyival letudják, hogy az nem volt szerencsés.

Pócs János úgy védekezett, hogy a videón látható “áldozat” a barátja volt, és ő kérte a felvétel elkészítését – mondta el Csányi Tamás.

A politikust kérdezték azzal kapcsolatban, hogy Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője egy hangfelvételen “az antiszemitizmusát bizonygatja”. Erre reagálva Csányi Tamás azt mondta, titkos hangfelvétel kiszivárogatása nem egyenrangú Pócs János videójával.

Kapcsolódó cikkek