forrás: pixabay.com

Fegyházba kerül a nő, aki megfojtotta férje szeretőjét

Fegyházba kerül a nő, aki megfojtotta férje szeretőjét

A Nyíregyházi Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a nőt, aki tavaly nyáron megfojtotta férje szeretőjét. Ezt közölte az MTI-vel pénteken a törvényszék sajtószóvivője.

Bartha Andrea tájékoztatása szerint a vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek és ítélte el a Nyíregyházi Törvényszék.

Az ítélet tényállása szerint a szabolcsi településen élő vádlott férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, amiről a feleség tudomást szerzett, féltékenységének többször hangot is adott.

Tavaly nyáron a férfi felkereste szeretőjét, majd legalább két liter bor közös elfogyasztása után szexuális kapcsolatot létesítettek és azt követően elaludtak.

“A délutáni órákban a vádlott megjelent a szerető lakásán, ahol az ágyban fekvő sértettet megütötte, földre rántotta. Férjét egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi elmenekült a helyszínről”

– írta a sajtószóvivő.

A közlemény szerint a vádlott ezután is folytatta az alkoholos befolyásoltság alatt álló – emiatt védekezésre képtelen – sértett bántalmazását és olyan erővel szorította meg nyakánál fogva, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette. Az ítélet nem jogerős, a vádlott, a védője és az ügyész is fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozatra a rendelkezésre nyitva álló három napos határidőt.

Kapcsolódó cikkek