Az MSZP szerint a kormány nem segít az embereknek

Az MSZP szerint a kormány nem segít az embereknek

A Magyar Szocialista Párt szerint az év végi fogadalmak során érdemes nagyon sok embernek megfogadnia, hogy nem szavaz többé annak a "Fidesz - KDNP - bűnszövetségnek" a jelöltjeire, amelyik nem segít a bajba jutott devizahiteleseken.

zsoltTörök Zsolt

Török Zsolt MSZP-szóvivő az MTI-nek december 29-én adott telefonos sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány nem tesz semmit az üzemanyagárak mérséklése érdekében, és a jövő évi személyijövedelem-adózás révén, csak saját zsebe megtömésével foglalkozik. A magánnyugdíj-pénztárakat érintő, közelmúltban elfogadott törvényről szóló döntésről pedig azt mondta, hogy a \”Fidesz – KDNP – bűnszövetség\” érdekegyeztetés nélkül, 3 millió embert kifosztva, az ország nemzetközi tekintélyét csorbítva, a magántulajdon szentségét megsértve \”erőltette át\” a Parlamenten.


    A magánnyugdíj-pénztári tagok figyelmét pedig felhívja arra, jól fontolják meg a döntésüket arról, hogy maradnak vagy visszalépnek – e az állami rendszerbe. Hozzátette, ha az MSZP kormányra kerül, kárpótolja a \”kifosztott\” magánnyugdíj-pénztári tagokat, és visszaállítja az állami nyugdíjjogosultságát annak, akitől a kormány ezt \”zsarolással\” megpróbálja elvenni. A Parlament december 13-án fogadta el azt a nyugdíjrendszert átalakító szabályozást, amelynek értelmében a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig dönteniük kell: maradnak vagy belépnek az állami rendszerbe.