Adomány a "különleges szükségletű” gyermekeknek

Adomány a "különleges szükségletű” gyermekeknek

adományBács-Kiskun Megye megyébe is megérkezett a Coop Segély Alapítvány több raklapnyi alapélelmiszert tartalmazó adománya a "különleges szükségletű gyermekek" megsegítésére.

A Coop Segély Alapítvány a tavaly megkezdett program folytatásaként a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve idén több, mint hatezer különleges ellátást igénylő gyermek, 0-3 éves korú, illetve kortól függetlenül a tartósan beteg és fogyatékkal élő étkeztetését támogatja országszerte húsz millió forint értékű élelmiszeradománnyal. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja Napsugár Gyermekotthonában szerdán adták át az adományt. A csomagba hosszú szavatossági idővel rendelkező alapélelmiszerek, liszt, cukor, tej, olaj, tészta és rizs került.

zsáknyi adomány

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium adatai alapján a normatív állami hozzájárulás mértéke szükséglet szerint különbözik. 2011-ben a különleges ellátást igénylő gyermekekre eső rész 842 ezer 750 forint fejenként, a nem különleges gyermekek esetében ez az összeg 739 ezer forint/fő éves szinten. Az élelmezésre fordított napi minimumköltséget pedig 687 forintban határozták meg. A szaktárca Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály Gyermekvédelmi Osztálya a TEGYESZ (Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) igazgatóságainak közreműködésével szakmai szempontok alapján 6385 főben határozta meg a különleges ellátásra szoruló gyermekek létszámát. Bács-Kiskun megyében 484 gyermek étkeztetéséhez járult hozzá az alapítvány.

A tavaly októberben bejegyezett Coop Segély Alapítványnak 2010-ben 86,2 millió forint bevétele volt, amelyhez a Co-op Hungary Zrt. 16,5 millió forint készpénzzel, négy millió forint áruadománnyal, a csoport hat régiós központja ötven millió forinttal, a vevőközpontok 15,7 millió forinttal járultak hozzá. Az alapítvány idén a természeti katasztrófa károsultjai mellett a különleges gyermekotthonokat segíti.

Kapcsolódó cikkek