Vasárnap lesz a tehetségmutató döntője

Vasárnap lesz a tehetségmutató döntője

Nagy-Szín-PadVasárnap rendezik a Nagy-Szín-Pad könnyűzenei tehetségmutató verseny döntőjét a fővárosi Akvárium Klubban. A fináléban öt zenekar, a Cloud 9+, a Deniz, az Ivan and the Parazol, a Mary Popkids és a Szabó Balázs Bandája lép fel a VOLT Produkció, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szervezésében.

Az öt döntős ábécé sorrendben lép színpadra, közülük a közönség választja ki a győztest. A szavazás hétfő reggel kezdődött és a vasárnap esti döntő végéig tart. A közönség az OTP Bank Facebook-oldalán, az Instagramon keresztül és emelt díjas sms-ben voksolhat. A tehetségkutató verseny május 20-i, 21-i és 22-i elődöntőjébe újságírók, producerek, zenészek és fesztiválszervezők választottak ki 15 zenekart, közülük a közönség választotta ki az öt döntőst. Az elődöntőben és a fináléban a résztvevők egy 15 perces élő blokkot adtak-adnak elő. “Az első helyezett a legfontosabb fesztiválok kiemelt helyein és időpontjaiban szerepelhet, az Arctic Monkeys előtt játszhat a VOLT fesztiválon a nagyszínpadon, továbbá egy-egymillió forintos videoklip és próbaterem-támogatást kap, de jelentős díjak járnak a további helyezetteknek is” – mondta korábban Lobenwein Norbert főszervező.

Horváth Vanda, az MTVA Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségének vezetője, az M2 intendánsa arról adott tájékoztatást, hogy az első három helyezett számára az MTVA kiemelt kommunikációs csomagot biztosít, a Nagy-Szín-Pad további 12 indulója pedig kiemelt játszást és promóciós felületet kap a Petőfi Rádióban, egyenlő arányban. Azok kezét sem engedik el, akik csak az elődöntőig jutottak, mind a 15 produkció zenei pályafutását igyekeznek segíteni a jövőben. “A Nagyon Balaton keretében például már most több tucat nyári koncertet kötöttünk le” – mondta Fülöp Zoltán, az eseményt szervező VOLT Produkció másik vezetője. A döntőt ezúttal is élőben közvetítik, június 1-jén vasárnap este 20 óra 30 perctől az M2 csatornán. A Petőfi Rádió is élőben csatlakozik a műsorhoz, emellett elérhető lesz a stream is a szokásos felületeken. A Petőfi Rádió vasárnap reggeltől élőben sugározza az eseményeket, óránként többször kapcsol az Akvárium Klubba, ahol a versenyen túl a Punnany Massif egy negyedórás extra produkciót mutat be a közönségnek.