Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Die Fantastischen Vier

Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Die Fantastischen Vier

A nemrég négy kategóriában is Grammy-díjat kapott amerikai rapduó, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Jake Bugg, a német Die Fantastischen Vier, Michael Kiwanuka, Tom Odell, a Darkside és Brody Dalle is fellép az idei Sziget fesztiválon augusztus 11. és 18. között.

Macklemore (született: Ben Haggerty) Amerika egyik ünnepelt hiphop csillaga, milliós rajongótáborral rendelkezik, néhány hete négy Grammyvel ismerték el. Megkapta a legjobb rap albumnak járó díjat, és hét jelöléséből további hármat sikerült behúznia: Ryan Lewis-zal ők lettek a legjobb új előadók, a Thrift Shop az év rapszáma és legkiválóbb rapelőadói teljesítménye – közölte Vető Viktória sajtófőnök kedden az MTI-vel.

A közlemény kiemeli, hogy az idei Szigeten fellépő Skrillex a legfiatalabb party-generáció egyik legnagyobb sztárja, elementáris hangerejű és másodpercenként más-más hangmintákkal ingerlő zenéje maga az összeloopolt neodadaizmus.

Érkezik Jake Bugg brit énekes, gitáros, dalszerző is, aki őszinte és egyedi hangvételű folkrock zenéjével lett Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója. Szintén a Szigeten ad koncertet a Stuttgartból indult, élőben különösen lehengerlő Die Fantastischen Vier, amely hamarosan megjelenő Rekord című új albumát mutatja be a fesztiválon.

A nottinghami székhelyű angol elektro-trip-hop trió, a London Grammar érzelmes, melenkolikus dalai is hallhatóak lesznek az idei Szigeten, akárcsak a 23 éves dél-angliai Tom Odellé, aki szenvedélyes, romantikus hangjáról, zongoratudásáról, szerzeményeiről ismert. Az észak-londoni énekes, gitáros, dalszerző, Michael Kiwanuka kifinomult, karakteres folkos-dzsessze inspirációkról árulkodó soul zenéjével tavalyelőtt lopta be magát a britek szívébe. Bemutatkozó albumát, a Home Againt 2013-ban Mercury-díjra jelölték. Tavalyi Sziget-koncertjét ugyan lemondta, idén azonban bepótolja.

A fellépők közöt lesz a Darkside, a két egyedi látásmódú előadó, az elektronika világából érkező Nicolas Jaar és a brooklyni virtuóz multinstrumentalista zenész, Dave Harrington innovatív, kísérleti projektje, és jön a Big Pink is, amely Robbie Furze és Vicky Jean Smith londoni duója. A csapat stílusában a noise pop, elektro rock és a shoegaze keveredik.

Borgore (Asaf Borger) elektronikus tánczenei dj és producer Izraelből eddigi rövid, de annál gazdagabb pályafutása során meghódította Európát, Észak-Amerikát, Ausztráliát és Új-Zélandot is. Műsoraiban masszív dobalapokra, illetve a heavy metálra jellemző kemény, torzítós hangzásra épít, amit gorestepnek nevez.

Az ausztrál Bree Joanna Alice Robinson, azaz Brody Dalle elsősorban arról híres, hogy a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme párja, emellett azonban remek énekes-gitáros, aki alig volt 16 éves, amikor zenekarával, a Sourpussal a Summersault Festivalon léphetett fel. Az idei Szigeten a nulladik napon, augusztus 12-én ad koncertet, amikor Josh Homme és a Queens of the Stone Age is játszik.

A szervezők már korábban bejelentették a Queens of the Stone Age, az Imagine Dragons, a Bastille és Calvin Harris fellépését.

Kapcsolódó cikkek