Koncz Zsuzsa októberben tizenharmadszor lép fel az Arénában

Koncz Zsuzsa októberben tizenharmadszor lép fel az Arénában

Szóljon a dal címmel ad nagykoncertet ősszel Koncz Zsuzsa. Az énekes október 24-én immár tizenharmadik alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a Budapest Sportcsarnokban.

Koncz Zsuzsa Magyarország egyetlen olyan női előadója, aki ilyen sok nagyszabású koncertet adott. 1992-től lép fel ezen a helyen, rendszeresen teltházas koncertjeit több DVD-n örökítették meg.

Bródy János új dalt írt Koncz Zsuzsának Másnap címmel, amelyet várhatóan tavasszal már a rajongók is meghallgathatnak.

“Bízom benne, hogy a közönség tetszését is elnyeri a dal, és az emberek is azt fogják érezni, amit én, mikor először elolvastam. Az őszi koncert mottójául Bródy János egy korábbi szerzeménye, az 1999-ben megjelent Miért hagytuk, hogy így legyen című albumom nyitó dala címét, a Szóljon a dal-t választottam” – idézte Koncz Zsuzsát a koncert szervezője, a Broadway Event MTI-hez eljuttatott közleménye.

Koncz Zsuzsa pályafutása 1962-ben a Ki mit tud-on kezdődött, aztán énekelt az Omegával, az Illéssel és rövid időre csatlakozott a Metróhoz is.

Az áttörést az Illés zenekarral 1966-ban felvett Rohan az idő című dal (Szörényi Levente és S. Nagy István szerzeménye) jelentette. Első albuma 1969-ben jelent meg Volt egyszer egy lány címmel, összesen 98 magyarországi és 24 külföldi önálló lemeze jelent meg, ebből negyven album.

Legnagyobb slágerei közé tartozik a Valahol egy lány, a Ha én rózsa volnék, a Kertész leszek, a Mama, kérlek, a Kárpáthyék lánya, a Csodálatos világ és a Miért hagytuk, hogy így legyen.

Bródy János a hatvanas évek óta állandó szövegírója, egyben rendszeres zeneszerzője, de készített számos versmegzenésítő lemezt is Arany János, József Attila, Kányádi Sándor és más klasszikus költő műveivel. A nyolcvanas évektől Bródy és Tolcsvay László mellett több más dalszerzővel is dolgozott, köztük van Lerch István, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor vagy a 2013-ban elhunyt Bódi László Cipő. Koncz Zsuzsa 2008-ban Kossuth-díjat kapott.

Kapcsolódó cikkek