fotó: pixabay.com

Koncertet tartanak az erőmű turbinacsarnokában

Koncertet tartanak az erőmű turbinacsarnokában

Az újhullámos techno, illetve a határokat feszegető elektronika népszerű előadói adnak koncertet július 12-én és 13-án az egykori inotai erőmű turbinacsarnokába.

Az Inota Focus című rendezvényen fellép mások mellett Ben Frost, a Schwefelgelb, Schacke, a Boston 168, Dj Hyperdrive, Alpha Tracks és Gabber Eleganza is – közölték a szervezők pénteken.

Az Európa Kulturális Fővárosa program részeként megismert inotai rozsdaövezet hatezer négyzetméteres ipari épületében tavaly nyár végén egytucat külföldi előadó lépett fel az Inota Fesztivál keretében.

Az innovatív audiovizuális előadókat, dj-ket, fényművészeket, képzőművészeket, kortárs táncosokat, helyspecifikus installációkat felvonultató fesztiválon csaknem húszezer látogató fordult meg. Az első napon fellép az Izlandon élő ausztrál minimalista-experimentális előadó, Ben Frost, koncertet ad a légkalapácsszerű EBM techno-duó Schwefelgelb, a koppenhágai gyorstechno színtér képviseletében Schacke, valamint fellép az Ancient Methods, Neux és Frequency Shifter is.

A magyar fellépők között lesz Katona Kati vizuális kíséretével megtámogatott Yibai mellett Mankind és Sikztah is.

A szombati nap a gyorsabb tempóké. Az olasz ipari központból, Torinóból érkező, aciddel és dobgépekkel dolgozó Boston 168 mellett fellép Dj Hyperdrive, Alpha Tracks, Gabber Eleganza, a KamaRave dj-i és Blue Advance is.

Kapcsolódó cikkek