Jasmine Cshoi fuvolista ad koncertet Budapesten

Jasmine Cshoi fuvolista ad koncertet Budapesten

Első alkalommal mutatkozik be a magyar közönségnek a dél-koreai származású Jasmine Cshoi fuvolaművész, aki szombaton ad koncertet a budapesti Duna Palotában.

Az esten Eldin Burton, Paul Schoenfield, Lowell Liebermann, Samuel Barber és Aaron Copland műveit adja elő Giorgos Fragos zongoraművész kíséretével – közölte a Koreai Kulturális Központ hétfőn az MTI-vel.

Jasmine Cshoi zenei repertoárja a klasszikus zenétől a jazz és pop világán át a kísérleti zenéig ível. Nevéhez kötődik a Mendelssohn- és Csajkovszkij-hegedűkoncertek fuvolaátiratának elkészítése, valamint Detlev Glanert, Texu Kim és Mark Laycock kortárs zeneszerzők munkáinak feldolgozása. Több albuma jelent meg a Sony Klasszikusok sorozatban, köztük a Mozart Fuvolakoncertek, a Claude Bolling Jazz Szvit és a Mozart Fuvolakvartettek.

A budapesti koncert a Koreai Művészek Európában programsorozat részeként, az európai Koreai Kulturális Központok közös szervezésében valósul meg. A koncertre a belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.