Felcsendült a nagy mű

Bemutatták Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című művét a Szent István-bazilikában szombat este Budapesten.

Szarka Tamás műve már CD-n is megjelent, az eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész.

A pénzadomány a Hungary Helps Program segítségével jut el a szíriai keresztényekhez, egy felnőttképző és egy hitoktató-képző központ kapja meg.

“Magyarország elutasítja a kívülről támogatott migrációt, mert szeretnénk megmaradni magyaroknak, másrészt felelősséget kell éreznünk a bajba jutott nemzetekért, népekért”

– mondta el Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, majd hozzátette, hogy Magyarország kormánya ezért indította el a Hungary Helps Programot, amely az eljuttatott támogatások elosztását rábízza a helyi szervezetekre, keresztény egyházakra.

Kitért arra is, a támogatásból nem csupán a helyi keresztény közösségek, hanem adott esetben a többségi muszlim társadalom is profitál, hiszen egy kórház vagy egy iskola felépítése mindenkit szolgál.

“Szarka Tamás felajánlása megmutatja, hogy különböző módokon lehet segíteni a rászoruló keresztény közösségeknek”

– hangsúlyozta az államtitkár.

A szombat esti koncerten Szarka Tamás zenekarával adta elő a művet, vendégként Miklósa Erika koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa lépett fel.

Kapcsolódó cikkek