forrás: pixabay.com

Ekkor rendezik az Óbudai ZeneZug Fesztivált

Ekkor rendezik az Óbudai ZeneZug Fesztivált

Koncertekkel és táncházzal is várja a közönséget június 12. és 14. között a VI. Óbudai ZeneZug Fesztivál a Budapesti Vonósok rendezésében az Óbudai Társaskörben.

A fesztivál az immár hagyományos Miből lesz a cserebogár című hangversennyel kezdődik, amelyen az országos zenei versenyeken győztes gyerekek és fiatalok kapnak lehetőséget, hogy szólistaként, zenekari kísérettel mutatkozzanak be – közölte az együttes.

Az esti “barangoló” koncerteken egyszerre négy helyszínen játszanak a Budapesti Vonósok művészei kamara-formációkban.

A közönség pedig bejárhatja a Társaskör minden zegét-zugát, történeteket hallgatva többek között a szerelmes zeneszerzőkről és dallamokat a múzsáikról. A második napon a Góbé Zenekar és a Budapesti Vonósok közös koncertje a magyar népi muzsika és a klasszikus zene kapcsolódásait járja körül Erkel Ferenctől Weiner León át Kodályig és Bartókig. A koncert utáni táncházban a Góbé Zenekar húzza a talpalávalót.

A vasárnapi zárókoncerten Oláh Kálmán és kvartettje a Budapesti Vonósokkal áll színpadra.

Az esten Jörg Widmann 180 beats per minute című vonóshatosa, Oláh Kálmán saját kompozíciói, valamint Dvorák és Bach művei szólalnak meg. A nap végén a művészek mindenkit vendégül látnak egy tányér gulyásra a Társaskör udvarán.

Kapcsolódó cikkek