Backstreet Boys, fotó: Facebook

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy híres floridai fiúcsapat

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy híres floridai fiúcsapat

A Backstreet Boys több mint húsz év után visszatér Magyarországra. A floridai fiúcsapat 2019. június 25-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban ad koncertet jövőre esedékes lemezéhez kapcsolódó világkörüli turnéja részeként.

Az öttagú, fénykorát a kilencvenes években élő csapat pénteken jelentette meg a készülő, januárban piacra kerülő tizedik stúdióalbum, a DNA felvezető kislemezét, a Chancest. A DNA-n mások mellett Lauv (Charlie XCX), Andy Grammer, Stuart Crichton (DNC) és Mike Sabbath (J Balvin) dalai fognak szerepelni – közölte a turnét szervező Live Nation pénteken.

A Backstreet Boys 2019 májusában kezdi meg a DNA World Tour elnevezésű koncertkörútját,

ami a fiúcsapat elmúlt két évtizedének legnagyobb aréna turnéja. A több mint három hónap alatt végigjárják Európát és Észak-Amerikát, olyan helyeken lépnek fel, mint a londoni O2, a párizsi AccorHotels Arena, vagy a berlini Mercedes-Benz Arena.

Az idén huszonöt éve megalakult Backstreet Boysban Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell, AJ McLean és Kevin Richardson énekel.

Az együttes első slágere az 1995-ben megjelent We’ve Got is Going On volt, amelyet olyan sikerek követtek, mint

a Quit Playin’ Games (With My Heart), az As Long As You Love Me vagy az I Want It That Way.

Több mint 130 millió albumot adtak el világszerte, és ezzel minden idők harminc legtöbb lemezt eladó előadója között vannak. Az eddigi legsikeresebb lemezük az 1999-es Millennium volt, amely 30 millió példányban kelt el. A Backstreet Boysot 1999 és 2002 között hét alkalommal jelölték Grammy-díjra. 2013-ban csillagot kaptak a hollywoodi Hírességek sétányán. A csapat júliusban show-sorozatot kezdett Las Vegasban, amely rekordokat dönt.

A Larger Than Life című koncertszéria tizennégy hónap után, jövő áprilisban zárul. A Backstreet Boys a kilencvenes években, 1996-ban és 1997-ben is fellépett a Budapest Sportcsarnokban.