Családi programmal nyit a megújult Akvárium Klub

Családi programmal nyit a megújult Akvárium Klub

Akvárium KlubCsaládi programmal nyit március 30-án vasárnap délelőtt az Erzsébet téren az új koncerttermekkel bővülő Akvárium Klub.

Az Akvárium már a felújítás előtt sok családi és gyerekprogramnak adott otthon, ám a most kialakított környezet még inkább alkalmas a kicsik szórakoztatására – szerepel az Akvárium pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében. A Ghymes gyerekkoncertjén vasárnap 10 órától kicsik és a szülők székeken, babzsákokon vagy szőnyegen ülve, esetleg állva is hallgathatják a zenét, nézhetik az együttest. A 30. születésnapját tavaly ünnepelt, a Szarka-testvérek által vezetett csapat több mint két évtizede népdalok feldolgozásaiból álló gyerekműsorokkal is fellép, illetve számos ilyen lemezt készített, sőt, albumukat iskolai oktatási segédanyagnak nyilvánították. Koncertjeiken nemcsak a hangszereket ismertetik meg kicsikkel, hanem meg is táncoltatják őket. Az Akvárium zenés bárral, 1500, illetve 700 fős koncertteremmel, bisztró-étteremmel, emellett technikai és kényelmi újításokkal várja a látogatókat március 30-tól a budapesti Erzsébet téren. A nyitónapon este a Magashegyi Underground ad koncertet. A következő hét végén csütörtöktől számos ismert fellépő, többek között a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Tosca is a hely vendége lesz, tavasszal pedig John Mayall és a Quimby is fellép az Akváriumban. Nagy hall névre hallgat az Akvárium föld alatti, új koncertterme, amely felszereltségének köszönhetően nem csupán könnyűzenei koncertek, de üzleti események, konferenciák, fogadások lebonyolítására is alkalmas lesz.

Az üzemeltetők a hang- és fénytechnika fejlesztése mellett a terem bútorzatát is kicserélték, így az 1500 fős teremben akár 600 ülőhely is kialakítható. Egy szinttel feljebb, a kis hall azonos technikai adottságokkal 700 fő álló, vagy 300 fő ülő vendég befogadására vált alkalmassá a felújítás után. Erre a helyre hetente általában három alkalommal szerveznek koncerteket, hívnak magyar és külföldi dj-ket, lesznek lemezbemutatók és party-sorozatok. A VOLT Music Bar, amely szerdától szombatig éjszakai programokkal tart nyitva, 200 vendéget képes fogadni esténként, a hangulatról magyar és külföldi dj-k gondoskodnak. Csütörtökönként ugyanitt a Petőfi rádió dj-i pörgetik a lemezeket, amit a rádió élőben közvetít. A nyitó hétvégén Sebastian Leger a klub egyik vendégelőadója. Az Akvárium a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz, hétvégente gyerekprogramokat, színielőadásokat, pódiumbeszélgetéseket rendeznek. A nyitás alkalmából 14 hazai kortárs képzőművész Budapest 2014 címmel, az Akvárium felkérésére készített alkotásait mutatja be. A helyszínen 4G mobilinternetet lehet használni, az élő internetes közvetítés segítségével számos programot a közönség akár otthonról is figyelemmel kísérhet.