A Hooligans kapja a Magyar Könnyűzenéért Díjat

A Hooligans kapja a Magyar Könnyűzenéért Díjat

A Hooligans kapja idén a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat. A díjátadó gálát június 11-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában.

A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket idén tizennegyedszer. Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában – legjobb férfi előadó, legjobb női előadó, legjobb együttes, legjobb új előadó és legjobb videoklip – osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelyet a Hooligans vehet át – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Az elmúlt nyolc alkalommal az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos, a Neoton Família, Geszti Péter, az Anima Sound System és a Tankcsapda kapta meg ezt az elismerést, amelyet olyan énekesek és zenekarok nyerhetnek el, akik legalább tíz éve a pályán vannak és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a könnyűzenében. A most díjazott Hooligans 2004-ben és 2007-ben már kapott Comet-díjat.

A Hooligans Szerencsről indult, Kiss Endihez (dob) és Tóth Tiborhoz (gitár) az énekes Ördög Tibor (Csipa) csatlakozott, Móricz Norbert lett a basszusgitáros. A Hooligans 1996-ban alakult meg, 2007-ben Móricz Norbert távozott a csapatból, helyette Késmárki Zsolt érkezett. 1997-ben jelent meg a csapat első stúdióalbuma Nem hall, nem lát, nem beszél címmel, ezt egy év múlva a Mesét, álmot, mámort követte.

Az áttörést a 2001-ben megjelent Kánaán című anyag hozta meg, rajta az első komoly rádiós slágerrel, a Tartson örökké cíművel. A következő években sikerdal lett A vér nem válik vízzé, a Királylány vagy a Játszom, a zenekar országosan ismert lett. Újabb stúdióalbumok – Szenzáció, Bohémélet, Privát mennyország – és slágerek – Szabadon, Félember, Eljátszott gyémánt – után a legutóbbi lemez tavaly jelent meg História címmel.

“A Hooligans 18 éve él, de már 35 éve van hangszer a kezünkben. Reméljük, újabb 18 év múlva is folyamatosan koncertezve, dalokat szerezve, albumokat megjelentetve tudunk köszönetet mondani a közönségnek és a szakmának” – mondta a Hooligans frontembere, Csipa.

A 14. VIVA Comet gálát június 11-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában, és a Hooligans is fellép. A díjátadó nemzetközi sztárvendége lesz Inna és Ola, élőben játszik Fluor, a Halott Pénz, Diaz, a New Level Empire, Majka és Curtis, Ganxsta Zolee & Dynamic, a Punnany Massif, BLR, Tóth Gabi és Király Viktor is. A VIVA csatorna idén is élőben közvetíti a gálát.

Kapcsolódó cikkek