Óriási elismerés a Kormorán Memory Band gitárosának

Óriási elismerés a Kormorán Memory Band gitárosának

Jenei Szilveszter, a Kormorán, majd a késői Illés együttes gitáros-énekese kapja idén a Börze Awardot, amellyel a zenei és egyéb kulturális értékek felkutatásában, ápolásában és megőrzésében részt vevő zenészeket, énekeseket és együtteseket díjazzák minden évben.

A elismerést alapító Csabai Mátyás, a Lemezbörze…plusz című magazin tulajdonos-főszerkesztőjének közleménye felidézi, hogy Jenei Szilveszter jelenleg a Kormorán Memory Band gitáros énekese és két eMeRTon díj, öt arany- és két platinalemez, egy Aranyzsiráf-díjas album tulajdonosa, valamint több, mint háromszáz dal és százötven album elkészítésében működött közre.

Jenei Szilveszter szerzője továbbá az 1956 – Aki magyar… című rockoperának, 2002-ben Mennyből az angyal címmel adott ki válogatást ötvenhatos költők verseiből, valamint ő jegyzi a lovári – magyar kétnyelvű, Cigánybetlehem című karácsonyi albumot is.

A Börze Award korábbi díjazottjai között van Szikora Róbert, az Omega, a Tankcsapda, az Edda és a Bikini, a külföldiek közül pedig az olasz Bobby Solo és a német Scorpions is.

Kapcsolódó cikkek