Ő kapta a Vilmos-díjat

Szalóczi Géza kapta idén Majakovszki című művéért a Színházi Dramaturgok Céhének a legjobb új magyar drámának odaítélt Vilmos-díjat.

Az elismerést a fesztivál keretében zajló Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumának zárásaként csütörtökön adták át – tájékoztatták a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) szervezői közleményben az MTI-t. A Színházi Dramaturgok Céhe huszonkilencedszer rendezte meg a Nyílt Fórumot, amelynek programjában kortárs, korábban még be nem mutatott magyar drámák felolvasószínházi előadásai, könyvbemutatók és szakmai beszélgetések szerepeltek. 

A rendezvényre minden évben megjelentetik fiatal, illetve pályakezdő írók színpadra szánt műveit is. Ezek közül választják ki a Nyílt Fórumon jelenlévő dramaturgok a Vilmos-díj – és a vele járó, Shakespeare-t idéző vilmoskörte pálinka – nyertesét. 
A Nyílt Fórum Füzetek idei kiadásában négy darab kapott helyet: Szalóczi Géza munkája mellett Benedek Albert Grand Zentral Vest, Németh Nikolett Rajongás és Vékes Csaba Ananász-generáció című műve.

Kapcsolódó cikkek