A hévízi tó naplementében

Több turisztikai célpont is látogatható már Zalában

Több turisztikai célpont is látogatható már Zalában

Szombat reggeltől újra fogad vendégeket a hévízi gyógytó, a zalaszabari kalandparkban pedig egy hónapon át nem kell belépőjegyet váltaniuk az egészségügyi dolgozóknak és a pedagógusoknak. Keszthelyen rendhagyó módon nyitották meg a balatoni turisztikai szezont.

Szombat reggel, az újranyitáskor már többen is sorban álltak Hévízen, a tófürdő bejáratánál, ahol Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 145 nap után nyit újra a gyógyfürdő. Mint elmondta, a fürdő újranyitása azért fontos mérföldkő, mert ezzel is hozzájárulhatnak a látogatók testi-lelki felfrissüléséhez. A főigazgató elmondta, normál körülmények között évente mintegy egymillió belépőt váltanak a hévízi tóra és a fürdőbe, de most nem az a céljuk, hogy az elmaradt vendégeket pótolják, hiszen a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt ez nem is teljesülhet.

A jogszabályban előírt óvintézkedések mellett fogadják a vendégeket, hogy ezzel is biztonságos körülményeket biztosítsanak a felüdülni, gyógyulni vágyóknak.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, különösen nagy öröm a város számára, hogy a turizmus alapját jelentő tó éppen Hévíz ünnepén, a várossá nyilvánítás napján nyithatott újra. A szükséges óvintézkedések mellett nemcsak a vendéglátóhelyek, hanem az üzletek, szolgáltatók is megnyithatnak, a helyi vállalkozások és a turisztikai szereplők összefogásának eredményeként sokféle kedvezménnyel is várják a Hévízre látogatókat.

“Ugyancsak szombat reggel nyitott ki csaknem féléves bezártság után Zalaszabarban a Zobori Élménypark, ahol májusban minden egészségügyi dolgozót és pedagógust ingyenesen vendégül látnak”

– közölte az üzemeltető.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Balaton régió legnagyobb élményparkja a járványhelyzettől függetlenül is a kezdetektől szorosan együttműködik a társadalmi felelősségvállalás jegyében Magyarország vezető egészségügyi intézményeivel, működéséhez pedig szervesen hozzátartozik az állandó egészségügyi és pedagógus szakszemélyzet.

Keszthelyen az újranyitás éppen egybeesett a hagyományos május elsejei turisztikai szezonnyitóval, amit idén rendhagyó módon tartottak.

Szombat délután a városi kórház és a mentőállomás előtt – az egészségügyben dolgozók előtti tisztelet jeléül, akiknek munkája nélkül nem indulhatna el a turizmus – Keller András Kossuth-díjas hegedűművész zenei “ajándékával” kezdődött a szezonnyitó. Ezt követően, már a hagyományokat követve a mólónál ünnepélyes zászlófelvonással és a Balaton megkoszorúzásával hivatalosan is megkezdődött a turisztikai szezon.

Kapcsolódó cikkek