textil, fotó: pixabay.com

Magyar formatervezők mutatkoznak be Bukarestben

Magyar formatervezők mutatkoznak be Bukarestben

A hetedik alkalommal megszervezett Romanian Design Weekre utaznak, amely a román formatervezői szakma legjelentősebb, évente megszervezett eseményének számít. Ezt közölte csütörtökön a Balassi Intézet bukaresti központja.

A május 18. és 26. között zajló rendezvényen a magyar formatervezés újabb kiemelkedő alkotásait láthatja a román közönség. A Balassi Intézet folytatja a korábbi évek sikeres együttműködését a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, az idén két tanszék kiállítása lesz jelen Bukarestben:

az intézet székhelyén a MOME divat- és textil-, valamint ülőkekiállítását láthatják az érdeklődők.

A MOME divat- és textilkiállítása betekintést nyújt a szövöttanyag-tervező, a nyomottanyag- és mintatervező, valamint a kötöttanyag- és formatervező specializációk munkájába. A MOME ülőkekiállításán egyedi bútordarabok, köztük személyre szabott pihenőbútorok, könnyen hordozható, szétszedhető ülőkék és újraértelmezett székek láthatók.

A Bauhaus megalapításának századik évfordulójához kapcsolódva A magyarok és a Bauhaus színházi forradalma című kiállítás az Odeon Színházban lesz látható. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciai Főosztályának vándorkiállítása Bukarestben kezdődik,

ahol a Weininger Andor Gömbszínház-tervei alapján elkészített makettet mutatják be.

A Balassi Intézet udvarán lesz látható a Csernátoni Design Tábor kültéri kiállítása. A Sepsiszentgyörgyi Dizájn Hét szervezői és a budapesti MOME együttműködésében megvalósuló alkotótábor olyan fiataloknak szól, akik formatervezői szakon tanulnak különböző magyarországi és romániai egyetemeken. A tárlat az utóbbi két év alkotótáborainak munkáiból nyújt válogatást. A kiállításokat szakmai találkozók és prezentációk egészítik ki.

Kapcsolódó cikkek