fotó: pixabay.com

Idén is lesznek adventi koncerteket a Református Nagytemplomban

Idén is lesznek adventi koncerteket a Református Nagytemplomban

Tizenegyedik alkalommal várja adventi koncertekre az érdeklődőket a debreceni Református Nagytemplomba decemberben a Gag Management Produkciós Iroda és a református nagytemplomi egyházközség. Ezt közölték a szervezők csütörtökön a cívisvárosban.

Szabó Béla, a produkciós iroda vezetője felidézte: azért indították útjára a koncertsorozatot, hogy

kulturális hidat építsenek a hívő és nem hívő zeneszerető közönség között.

A szakember szerint ez sikerült is: évről évre teltházas templomi adventi koncerteket rendeznek Debrecenben, s mint ahogy Szabó István, a Nagytemplom lelkipásztora hozzátette: sokan vannak, akik a koncertek során jártak először a templomban, de azóta az adventi istentiszteleteken is részt vesznek.

Az idei első adventi koncerten, december 3-án Lajkó Félix virtuóz estjére kerül sor Sidoo Attila (gitár) és Barcza Horváth József (nagybőgő) közreműködésével. A koncertsorozat december 10-én Kökény Attila karácsonyi dalok lemezbemutató koncertjével folytatódik. A dalokat – mint azt az énekes a sajtótájékoztatón elmondta – először mutatják be nagyközönség előtt. A koncerten fellép az énekes fia, Kökény Lalika, valamint Singh Viki, Veres Mónika Nika és a debreceni Horváth Csenge is.

Az idei adventi nagytemplomi koncerteket Wolf Kati zárja. Az énekesnő saját zenekarával, és egy 40 fős kórussal adja elő dalait, de színpadra lép az általa megálmodott Chorus karvezetőjeként is.

Kapcsolódó cikkek