Előrehozott gyermeknapi programok a Kelenföldi kocsiszínben

Előrehozott gyermeknapi programok a Kelenföldi kocsiszínben

Előrehozott gyermeknapi programokkal nyílik meg a családok előtt szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszín, vasárnap pedig a Múzeumok majálisán lehet találkozni a BKV ereklyéivel.

A nyílt napra kilátogatók a villamosokat alul- és fölülnézetből is szemügyre vehetik, de megismerkedhetnek a 19-es, 47-es, 48-as, 49-es Ganz csuklós villamosok garázsával, a nosztalgia villamossal, sőt a mérővillamossal is – áll a vállalat MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nyílt napon ott lesz továbbá a speciális múzeumbusz is, így a helyszínen a társaság fél évszázados múltjába is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők. 

A BKV gyermeknapjának keretében kézműves gyermekfoglalkoztatókkal, lufihajtogatással, makettezéssel, színezőkkel és homokozóval várják a családokat, de egy speciális vezetőfülkébe is be lehet majd ülni és kezelni a villamos műszerfalát.

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is részt vesz a vállalat a BKV múzeumaival a Múzeumok majálisa országos seregszemléjén is. A rendezvénynek a Magyar Nemzeti Múzeum épülete ad otthont, ahol mintegy 70 muzeális intézmény programkínálatából szemezgethetnek az érdeklődők. Emellett lesznek színpadi műsorok, koncertek és kézműves vásár is.

A BKV erre az 50 éves jubileum apropóján az elmúlt fél évszázad legfontosabb pillanataiból ad ízelítőt, a játékos kedvűek közlekedéstörténeti és városismereti tudásukat is tesztelhetik.