Egy program farsangra

Egy program farsangra

karnevál

A Kaposvárhoz közeli somogyi település központjában található skanzenben február első hétvégéjén zajkeltő eszközöket gyárthatnak a gyerekek, a hónap harmadik hétvégéjén a farsangi ételeké lesz a főszerep, a rákövetkező egy hét pedig a farsangolás jegyében telik Szennán. Felidézik a zenés, táncos hagyományokat és azt bemutatják, hogy ezek miként menthetők át a 21. századba.

A szervezők ígérete szerint az elmúlt évben számos programmal gazdagodott szennai skanzenben az idén sem lesz hiány a programokból és az újdonságokból. Tavasszal megújulnak a múzeum állandó kiállítóterei és időszaki kiállításai, a már tavaly is nagy sikert aratott tematikus hétvégék számos új élményt kínálnak majd a látogatóknak. Lesznek ismeretterjesztő előadások is, hogy minél több érdekességet tudjanak meg a látogatók Somogy megyéről, a Zselicről és Szennáról, továbbá somogyi ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak.


A diákoknak a helyi és környékbeli iskolák tantervéhez igazodó múzeumpedagógiai programokat szerveznek. A foglalkozások szervesen illeszkednek a hon- és népismereti, az alap- és készségtantárgyakhoz. 
A skanzen idei programkínálatában meghatározó szerepet játszanak majd az újonnan kialakított kertek, és azok az egyelőre titokban tartott új lakók, amelyekkel gazdagodik a szabadtéri néprajzi gyűjtemény.

Kapcsolódó cikkek