illusztráció, fotó: pixabay.com

Egy csillogó éjszaka ígérete

Egy csillogó éjszaka ígérete

Harmincegy helyszínen csaknem 80 hazai és külföldi alkotó kortárs ékszereit láthatja a nagyközönség szeptember 14. és 20. között az Ékszerek Éjszakája Budapest rendezvénysorozaton. Az eseményt hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület támogatásával.

A rendezvény kétéves tematikája szerint minden páros évben egy sok helyszínen zajló kiállítássorozattal találkozhatnak az érdeklődők, amely elsősorban a hazai alkotóknak biztosít megjelenési lehetőséget – olvasható a keddi közleményben.

Mint írják, az idei év hívószava a “0- / Zero negative”. A témában a szervezők nemzetközi ékszerpályázatot írtak ki, melyből a zsűri választotta ki azokat, akik a központi kiállításon részt vehetnek. A központi kiállítás zsűrijének tagjai: Vági Flóra, Leo Caballero és Lin Cheung.

A közleményben felidézték, hogy májusban jótékonysági online ékszerárverést tartottak az esemény szervezői, amelyre kortárs magyar ékszertervezők ajánlották fel munkáikat. Az aukció célja az volt, hogy a nehéz sorba került gyermekek életkörülményein segítsenek.

Kapcsolódó cikkek