Szerezze meg a fojtogatós sztáros képeket!

Szerezze meg a fojtogatós sztáros képeket!

Saatchi & Saatchi by Darren Udaiyan, fotó: Darren Udaiyan/ SaatchiCharles Saatchi saját galériájának honlapján lehet hozzájutni olyan festményekhez, amelyek megörökítik azt a tavaly júniusi pillanatot, amikor a milliárdos műgyűjtő torkon ragadta akkori feleségét, a sztárszakács Nigella Lawsont.

Az incidenst megörökítő hét festményt a vagyonos műgyűjtő londoni galériájához kötődő SaatchiArt.com oldalon árulják, ami azt jelenti, hogy a 71 esztendős Saatchi is profitálhat az eladásukból. Az alkotások ára 150 fontnál kezdődik, ám némelyikért több ezer dollárt kérnek. Saatchi szerint az eladásra kínált képek csupán töredékét képezik azoknak az alkotásoknak, amelyeket az oldalra látogató több ezer művész kínált fel. A képek közt van az 52 esztendős Pete Jones 17 600 fontért (6,8 millió forintért) kínált Last Course (Utolsó fogás) című alkotása, amely kenyérszeletelő deszkán örökíti meg az ominózus pillanatot. Jane Kelly Art Collector Throttling a Cook (Szakácsot fojtogat a műgyűjtő) című művét 1170 fontért, míg a 41 éves Darren Udaiyan Van Goghot idéző alkotását 5870 fontért lehet megvásárolni – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása. Saatchi és Lawson tavaly váltak el, miután egy lesifotós lencsevégre kapta, amint Saatchi egy vita hevében torkon ragadta feleségét egy előkelő londoni étterem teraszán. Az incidens nyomán Saatchi figyelmeztetést kapott a brit rendőrségtől.

Polly Neate, a Women’s Aid jótékonysági szervezet vezetője szerint a családon belüli erőszak áldozataival szembeni “nagyfokú érzéketlenségről” tanúskodik, ha valaki olyan képekből igyekszik profitálni, amelyek azt a pillanatot örökítik meg, amikor partnerét bántalmazza.
 A SaatchiArt.com oldalra bárki feltöltheti alkotását: az eladási ár 70 százaléka az alkotót illeti, a fennmaradó 30 százalék közvetítői díj.