Szereti Shreket? Van egy jó hírünk

Szereti Shreket? Van egy jó hírünk

Visszatér a filmvászonra Shrek és Csizmás, a kandúr, az egészestés animációs filmek életre keltésével a 2015-ben bemutatott Minyonok producerét, Chris Meledandrit bízták meg.

A Variety filmes szaklap szerint a Universal Picture filmstúdió azzal bízta meg Meledandrit, hogy találjon valami friss történetet, hogy a szerethető ogrét és a kardforgató kandúrt megismertesse a mozinézők új nemzedékeivel.

Az egyetlen dolog, amit az animációs guru nem akar, hogy elfuserálja a karakterek hangját.

A Shrek népszerűségének egy oka volt, hogy olyan nagyágyúk, mint Mike Myers, Eddie Murphy és Antonio Banderes kölcsönözte hangját, és Melendandri a Variety-nek elmondta, azt szeretné, ha a csapat ismét összeállna.

“Visszanézve ezekre a hangi játékokra, megkapónak találod őket. És miközben érvelhetnél egy teljes megújítás mellett, én a saját nosztalgikus érzéseimre hallgatok, amely vissza akar térni ezekhez a karakterekhez”

– magyarázta.

“A kihívás az, hogy olyasmit találjunk, amitől nem azt érezzük, hogy ez csak egy újabb film a folytatások sorozatában”

– tette hozzá.

A Shrek, és a Cizsmás, a kandúr új életre keltését az után határozták el, hogy a stúdió anyavállalata,

a Comcast megvette 2016-ban 3,8 milliárd dollárért a Dreamworks Animations stúdiót,

amely a Shreket annak idején készítette.

Kezdetben olyan találgatások láttak napvilágot, hogy Meledandri, akinek közös produkciós cége van a Universallal, felügyeli majd a Dreamworks Entertainmentet. A producer azonban azt mondta, úgy érzi, hogy két céget nem képes igazgatni, ha fenn akarja tartani az általa készített filmek minőségét.