Programok Veszprém megyében

Programok Veszprém megyében

Látogatható lesz a veszprémi várbörtön, Sümegen pedig a Püspöki Palota nagyközönségtől elzárt termeit nyitják meg az érdeklődők előtt a hétvégi kulturális örökség napjain.

Perlaki Claudia, a veszprémi polgármesteri hivatal kulturális csoportvezetője elmondta, hogy a megyeszékhelyen 12 helyszínen csaknem harmincféle program, köztük tárlatvezetés, hangverseny és az első világháború veszprémi vonatkozásairól szóló előadás várja az érdeklődőket.

Hozzátette: ezen a hétvégén előzetes bejelentkezéssel megtekinthető a máskor nem látogatható veszprémi várbörtön.

Egyebek mellett Horváth Lajos veszprémi festőművész kiállítását nézhetik meg az érdeklődők a Művészetek Házában, akinek Szépség és méltóság a Katolikus egyház liturgiájában címmel nyílik kiállítása a Szaléziánumban – mondta a kulturális csoportvezető.

Érdemes kiemelni H. Kolba Judit régész-muzeológus előadását is, aki a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény és a Veszprémi Főegyházmegye szakrális kincsei címmel tart előadást az érseki palotában. Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész emlékkiállításának szintén az érseki palota ad otthont. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban Rédei Magda grafikusművész képei láthatók a hétvégén.

Várpalotán komolyzenei koncerttel és fáklyás vársétával készülünk a kulturális örökség napjaira – mondta a Thury-vár Nonprofit Kft. turisztikai referense. Hencz Anett kiemelte: többek között Liszt Ferenc, Grieg, Delibes és Debussy művei csendülnek fel a várban budapesti zenészek tolmácsolásában.

Sümegen a Püspöki Palotában ünneplik a kulturális örökség napjait és a magyar dráma napját Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmjének bemutatójával – mondta el a sümegi polgármesteri hivatal sajtóreferense, aki hozzátette, hogy a palota máskor nem látogatható termei is megnyílnak a nagyközönség előtt.

Kapcsolódó cikkek