Nyári kavalkád a szegedi városháza udvarán

Nyári kavalkád a szegedi városháza udvarán

A Molnár Trió koncertjével pénteken elkezdődik a Nyári kavalkád a szegedi városháza udvarán. Így tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok idején a neobarokk városháza egyedi hangulatú és kiváló akusztikájú udvarán könnyed nyáresti szórakozást ígérő koncerteket és színházi előadásokat szerveznek.

A mini fesztivál idén Molnár György harmonikaművész triójának koncertjével kezdődik. A műsoron szerepelnek keringők, sanzonok, polkák, örökzöldek, swingek, tangók, de olyan harmonikán ritkábban előadott darabok, mint Brahms több magyar tánca vagy egy-egy latin stílusú cha-cha, bossa nova vagy rumba.

Július 10-én Pataki Éva Edith és Marlene című darabját mutatják be a városháza udvarán Mészáros Márta rendezésében. A címszerepekben Botos Évával és Nagy-Kálózy Eszterrel látható darab Edith Piaf és Marlene Dietrich alakjain túl a két nő viszonyát, barátságát, rivalizálását, viszályait is felidézi.

Július 12-én zenés improvizatív stand-up előadásra várják a nézőket a szervezők. Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc jazz-up comedy estje sok zenével és humorral szórakoztatja majd a közönséget.
A Nyári kavalkád zárásaként Szentpéteri Csilla és együttese koncertezik.

Kapcsolódó cikkek