a Nemzeti Színház épülete Budapesten

Koreai előadók mutatkoznak be Budapesten

Társadalmi jelenségekkel és múltfeldolgozással foglalkozó darabokat láthat a közönség koreai alkotók tolmácsolásában szeptember végén és október elején Budapesten.

“A Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából megvalósuló programsorozat keretében narratív színház, multimédia eszközökkel operáló performansz és térspecifikus tánc is látható lesz”

– áll a budapesti Koreai Kulturális Központ közleményében.

Mint írják, Jaha Koo performansz-művész Cuckoo című darabja az Y generáció elszigeteltségével foglalkozik. Az előadás címét adó Cuckoo egy dél-koreai rizsfőző márka neve. A darab egyik érdekessége, hogy három beszélő rizsfőző is fellép a színpadon. Az előadásban ezeknek az intelligens eszközöknek a segítségével a művész keserédes látleletet nyújt Dél-Korea elmúlt 20 évéről, azokról a folyamatokról, amelyek a fiatalok tömeges munkanélküliségéhez, gazdasági-szociológiai egyenlőtlenséghez, elidegenedéshez vezettek.

A produkció szeptember 26-án látható a Trafóban.

A Goblin Party kortárs táncformáció a Félénkség és a koreai nőiségképről szóló Ezüst kés című előadással mutatkozik be a 6. BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálén. A társulat szeptember 27-én a Nemzeti Táncszínházban, szeptember 29-én a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében, október 1-jén pedig a pécsi Nádor Galériában adja elő térspecifikus akcióit.

Október 1-jén és 2-án a dél-koreai kortárs színház fiatal tehetségei mutatkoznak be a Nemzeti Színházban.

A Yangson Project Valami emberi című előadása Korea modern kori, konfliktusos történelmével foglalkozik. A narratív és mozgásszínházi produkciókat is létrehozó Yangson Project társulat változatos színházi nyelveken közvetíti mondanivalóját. A japán gyarmati uralom idején játszódó történetek a társadalmi környezetnek és hatalmi viszonyoknak kitett egyén lehetőségeit járják körbe. A vendégelőadás koreai nyelven, magyar felirattal látható.

Kapcsolódó cikkek