Jack Bauer visszatér

Jack Bauer visszatér

Négyévi szünet után hétfő este visszatér az amerikai Fox televízió képernyőjére Jack Bauer, a 24 című, 20-szoros Emmy-díjas sorozatban Kiefer Sutherland személyében.

A terroristák ellen agyafúrtsággal és nemritkán túlzott keménységgel küzdő ügynök kalandjait bemutató új széria a korábbi nyolc évad egyenként 24 epizódjával szemben ezúttal csak 12 részből fog állni. A széria lerövidítésével az alkotók a megváltozott nézői szokásokhoz igyekeznek alkalmazkodni. Túl sok rész esetén ugyanis a sorozat követői gyakran rögzítik és egy számukra kényelemesebb időpontban nézik meg az egyes epizódokat, a későbbi megtekintés azonban kevésbé vonzó a hirdetők számára. A Fox mellett több más vezető amerikai tévétársaság is a hosszú szériák évi legfeljebb 10-12 adásra való megkurtításával törekszik az élő műsor nézettségének növelésére.

A 2001 és 2010 között futó, népszerű 24 epizódjainak 2006-ban átlagosan 14 millió nézője volt Amerikában. Az egy nap egy-egy óráját feldolgozó produkció a legjobb folytatásos sorozat, a legjobb forgatókönyv, Sutherland pedig a legjobb folytatásossorozat-színész kategóriában is elnyerte az amerikai televíziózás legjobb produkcióit elismerő Emmy-díjat. Az új sorozatban Bauer ügynök, akit nem csak az oroszok, de az amerikaiak is üldöznek, több évi illegalitás után lép színre újra, méghozzá oldalán segítőjével, Chloe O’Briannel, akit Mary Lynn Rajskub alakít.