Daniel Radcliffe még alig nyúlt a Harry Potter-sorozattal keresett vagyonához

Daniel Radcliffe még alig nyúlt a Harry Potter-sorozattal keresett vagyonához

Daniel Radcliffe egy interjúban elmondta, hogy még alig nyúlt a Harry Potter-sorozattal keresett 74 millió fontos (26 milliárd forintos) vagyonához, egyelőre az a fontos számára, hogy független filmekben forgasson, amit az anyagi biztonság lehetővé is tesz.

“Még nem igazán kezdek semmit a pénzemmel. Nagyon hálás vagyok érte, mert ha az embernek van pénze, azt jelenti, hogy nem kell aggódnia miatta, ami kellemes szabadságot biztosít. Ráadásul a pályafutásom szempontjából hatalmas függetlenséget nyújt” – nyilatkozta a fiatal színész a The Belfast Telegraphnak.

Radcliffe hozzáfűzte: érzi a ráháruló felelősséget. “Azoknak, akik követték a karrieremet, valami izgalmasat szeretnék adni, hogy ne azt lássák, ahogy egy csomó pénzt csinálok a filmjeimmel a hátralevő életemben” – jelentette ki.

Mint mondta, pénzzel nem lehet megvenni azt az érzést, amit a forgatásokon érez. “Ha valaki holnap azt mondaná nekem, hogy többé nem forgatok, hát tényleg nem tudnám, hogy mihez kezdjek életem hátralevő részében. Nem tudom milyen lenne az életem a rendszeres filmezés nélkül. Megőrülnék. Azon szerencsések közé tartozom, aki imádja a munkáját” – hangsúlyozta a színész.

A 27 éves Radcliffe legutóbbi Imperium című filmjét augusztusban mutatták be Amerikában. A bűnügyi drámában egy neonáci csoportba beépült FBI-ügynököt alakított.

A színész elkísérte a filmet a vasárnap befejeződött Zürichi Filmfesztiválra is, amelynek mesterkurzusán következő filmjéről, a Greg McLean rendezésében készült Jungle-ról tartott előadást.

A svájci fesztiválon azt is elárulta, hogy hamarosan maga is megpróbálkozik a filmrendezéssel. “Nagyon szeretnék rendezni, ideális esetben a következő néhány évben kerülhet sor erre. Éppen most írok valamit, ami iránt néhány producer érdeklődik” – mondta.