A folkzene lesz a főszerepben az Örökség Fesztiválon

A folkzene lesz a főszerepben az Örökség Fesztiválon

A magyarországi és a nemzetközi folkzene legjobbjai lépnek fel a keddtől szombatig zajló Örökség Fesztiválon a szolnoki Tiszaligetben.

Közép-Magyarország egyik legnagyobb etnozenei rendezvényét idén 19. alkalommal rendezik meg. A fesztiválon mások mellett fellép a cseh világzenei szcéna meghatározó együttese, a Cankisou, az ír mulatóst játszó orosz-kozák duó, a Foggy Dew, a német nyelvterületről érkező Das Neue Haus, a magyar Misztrál zenekar, a HungaRiddim, a Ciráda, a Zombori Banda, a Palimo Story, a cseh Braagas és az orosz Volnij Don is – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az erdélyi táncházakat a Berena, a magyar vonalat pedig egyebek mellett a fesztivál “saját muzsikusának” tekinthető Both Miklós fémjelezte Napra zenekar és a szegedi Gogol Bordelloként is közismert Gypo Circus képviseli. A koncertek után DJ Optique szórakoztatja a közönséget.

A szervezők nemcsak zenei, hanem gasztronómiai vonalon is a nemzetközi sokszínűség bemutatására törekednek: a klasszikus cseh és bajor sörök mellett az orosz vodkakultúra és a magyar pálinka is helyet kap, ahogyan a horvát, az erdélyi, a felvidéki és a magyar borok is. Az italkínálatot az orosz és a magyar konyha ételei egészítik ki.

A részletes program a fesztivál honlapján olvasható.