régészeti romok naplementében (illusztráció), fotó: pixabay.com

Kézművesek jelentkezését várják

Március 20-ig várják az alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését a tizedik, jubileumi Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete rendezvényre.

A március 27-től április 2-ig tartó programsorozathoz, melyet “Kézművesség a mindennapjainkban” mottóval rendeznek meg, a helyi kézművesség és népművészet hagyományait bemutató programokkal lehet csatlakozni a határon innen és túlról. A jubileumi rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére és arra, hogy a kézművesség kreativitásra, alkotómunkára ösztönöz és a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt, emellett rá kívánja irányítani a figyelmet a Kárpát-medence-szerte működő műhelygalériákra, nyitott műhelyekre és kézműves alkotóházakra, amelyek a népművészet megőrzésének és továbbéltetésének letéteményesei.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozó programsorozathoz a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek, népi kézművességgel foglalkozó egyesületek és szervezetek, a népi kézművességgel foglalkozó közösségek jelentkezését várják.

A rendezvényhez ezen az oldalon és ezen a másik oldalon lehet csatlakozni az adatlap kitöltésével.  Az eseményre olyan egyedi programokkal lehet jelentkezni, amelyekben a helyi népi kézművesség és népművészet hagyományai és értékei jelennek meg. A rendezvény meghirdetői a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), valamint a Hagyományok Háza.

Kapcsolódó cikkek