fotó: Facebook

Gyilkos humorral várja a Turay Ida Színház

Gyilkos humorral várja a Turay Ida Színház

Balkán Kobra címmel zenés krimivígjátékot mutatnak be január 26-án a fővárosi Turay Ida Színházban Sztárek Andrea rendezésében.

“Egy unatkozó szépasszony bérgyilkost fogad fel férje megölésére. A megbízott, a Balkán Kobra azonban nincs a helyzet magaslatán, egyebek mellett rosszul lát, ezért vaktában lő”

– mondta a rendező szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsora közös adásában.

Mint elhangzott, a darab eredetijéül szolgáló művet Ivan Kusan horvát szerző írta, amit Galócza címmel 1986-ban a Katona József Színházban bemutattak. Később ebből írta Tasnádi István a Balkán Kobrát, amit az elmúlt években a Thália Színházban és Békéscsabán is játszottak.

“Ez a verzió a 20. század végén játszódik, amikor az ENSZ-békefenntartók még Horvátországban vannak. A mi előadásunkban nagyon fontos a balkáni zene, amelyet Monori András írt. Szeretnék olyan hangulatú előadást létrehozni, mint amilyen Kusturica filmje, a Macskajaj volt. Elképzeléseim szerint a muzsika a prózai jelenetek alatt is szólni fog a háttérben, akárcsak a filmekben”

– fejtette ki Sztárek Andrea.

A rendező kitért arra, hogy korábban nem látta a Balkán Kobrát más színházakban, így lehetősége sem volt beemelni bármit az előző előadásokból. A Turay Ida Színházban a főbb szerepekben Fehérvári Péter, Bódi Barbara/Kovács Olga, valamint Balkán Kobraként Cservenák Vilmos látható.

Kapcsolódó cikkek