Erre készül a kolozsvári magyar színház

Erre készül a kolozsvári magyar színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház ősszel ismét megszervezi az Interferenciák elnevezésű nemzetközi színházi fesztivált.

Az évadzáró ülésen Tompa Gábor igazgató összegezte a befejezett évad eredményeit, és a következő évad kihívásai között említette az Interferenciák fesztivál megszervezését, amelyre 2014. november 26. és december 7. között kerül sor. Kovács Kinga, a színház programigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az idei fesztivál tematikája “a test történetei” lesz. A fesztivál keretében 13 ország művészei mutatnak be tíz nagyszínpadi és tíz stúdiótermi előadást. A 2013-2014-es évadban a kolozsvári társulat kilenc új bemutatóval állt a közönség elé. Az évad során tartott 181 előadást 24 691 néző látta. A színháznak ezzel sikerült növelnie a nézőszámot a korábbi évadhoz viszonyítva. 

Tompa Gábor sikeresnek értékelte a színház 221. évadját. Megemlítette, hogy a társulatnak a Silviu Purcarete által rendezett Viktor, avagy a gyermekuralom című produkciója nyerte el a 2013-as év legjobb romániai színházelőadásának járó UNITER-díjat, az előadás alkotóit három további kategóriában is díjra jelölték. A Mezei Kinga által rendezett Csipke című előadást pedig a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó közönségzsűrijének díjával jutalmazták.