forrás: pixabay.com

Egyre többen kíváncsiak a modern gyárakra

Egyre többen kíváncsiak a modern gyárakra

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az idén harmadik alkalommal megszervezett Modern Gyárak Éjszakája programsorozat: a november 15-i eseményen 5300 látogató tapasztalhatta meg testközelből, hogy miként működnek Magyarország legjobb, leginnovatívabb vállalkozásai. Ezt közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön.

2017-ben 25 gyár, 2018-ban 36 gyár vett részt a programban, 2019-ben pedig megduplázódott ez a szám, hiszen összesen 72 gyárba és egy technológiai központba juthattak be az érdeklődők.

A látogatók száma hasonló ütemben emelkedett: a tavalyelőtti 2100-hoz és a tavalyi 2800-hoz képest idén már 5300 fő vett részt a programokon.

Az ITM megbízásából a Modern Gyárak Éjszakájára felkért gyárak ezen az estén nemcsak kinyitották kapuikat a nagyközönség előtt, hanem megmutatták a gyártóhelyeken folyó magasan automatizált tevékenységeiket, munkalehetőségeiket, a felkínált fejlődési lehetőségeket. A kötetlen hangulat kialakítása érdekében az üzemek változatos programokkal és meglepetésekkel várták vendégeiket.

A világszínvonalú hazai ipari létesítmények megismertetése azért is fontos az ITM számára, mert kedvet csinálhat a szakmaválasztáshoz vagy egy új pálya kipróbálásához, a vállalkozókat pedig a korszerű technológiák bemutatásával fejlesztésekre ösztönözheti.

A közlemény szerint a regisztráció alapján a legnépszerűbb helyszín a budapesti Lufthansa, a győri Audi és a nyíregyházi Lego volt, mivel gyakorlatilag fél nap alatt az összes látogatói helyük betelt. Szintén sokakat érdekelt a jakabszállási GE Aviation Hungary Kft. repüléstechnikai vállalat, a tiszapüspöki KALL Ingredients Kft. kukorica feldolgozó vállalat és a babagondozási cikkeket gyártó vaskeresztesi MAM-Hungária Kft. – mindhárom helyszínen közel 200-200 érdeklődőnek volt lehetősége betekintést nyerni a munkafolyamatokba. Több cég, például az elektronikai termékeket gyártó esztergomi TE Connectivity, a keceli Pintér Művek Kft. haditechnikai vállalat vagy a fémárugyártó szekszárdi Jako Kft. pedig rugalmasságáról tett bizonyságot azzal, hogy az előzetesen meghirdetett helyeknél is több látogatót fogadott – írták.

Kapcsolódó cikkek