Versmaraton a Thália Színházban

Versmaraton a Thália Színházban

Thália SzínházA költészet napján tartották a Versmaratont, a Thália Színház Mikroszínpadán Az év versei 2014 című antológia mintegy 70 szerzője olvasta fel költeményét 11 és 23 óra között.

A diákok is bekapcsolódhattak az idei Versmaratonba, a programot ugyanis a tanórákhoz igazították, ezért 45 perces blokkokban beszélgettek a Kossuth Rádióból ismert műsorvezetők a költőkkel. A műsorba a Kossuth Rádió élőben többször bekapcsolódott, bejelentkeztek a Krónika műsoraiba, szintén ezzel a programmal foglalkozott a Belépő című esti kulturális magazin és A Hely című műsor is a Thália Színházból jelentkezett Szombaton és vasárnap a hétvégi kulturális magazin, Az esti séta ezekből a beszélgetésekből válogatott. Elmondta, a Versmaratonon egy közös vers is születik, úgy hogy az elsőként felolvasó költő írja a kezdő sort, majd a fellépők egy-egy sorral folyamatosan bővítik a költeményt, este pedig a teljes mű elhangzik késő este a Kossuth Rádióban A nap történetei című műsorban.

A közmédia televíziós csatornáinak kulturális műsorai is beszámoltak a rendezvényről; a Kultikonban, a reggeli és a délelőtti magazinban láthatattak összeállítást a közönség a Versmaratonról. A “Személyesen a vers” szlogennel meghirdetett Versmaratonon mások mellett Juhász Ferenc, Ágh István, Czigány György és Tóth Krisztina verseit ismerhette meg a közönség. Telefonon jelentkezett be Szászi Zoltán, Gál Sándor, Kulcsár Ferenc, Tóth László és Polgár Anikó Szlovákiából, Sántha Attila, Lászlóffy Csaba és Muszka Sándor Erdélyből, valamint Vári Fábián László Kárpátaljáról. Volt olyan költő, aki Skype segítségével mondta el a versét. A Versmaraton a Magyar Rádió nonprofit Zrt., a Magyar Napló Kiadó, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szervezésében valósult meg.

Kapcsolódó cikkek