fotó: pixabay.com

Scherer Péter főszereplésével fantasy elemekkel színesített vígjáték készül

Scherer Péter főszereplésével fantasy elemekkel színesített vígjáték készül

Scherer Péter főszereplésével fantasy elemekkel turbózott vígjáték készül; a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 405 millió forint támogatást szavazott meg a Ha elfárad, viheti címmel, Rohonyi Gábor rendezésében készülő mozifilm gyártására - tudatta a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.
A vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos írónak és sosem látott kisfiának váratlan találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kényszerű együttlét meglepő, fordulatos és szívmelengető története a fiú fantáziájának köszönhetően átlépi a valóság kereteit – olvasható a közleményben.

Mint írják, a vígjátékban a főszereplő Scherer Péter mellett Kovács Patrícia, Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli fognak szerepelni. A Ha elfárad, viheti Rohonyi Gábor (Brazilok, Konyec) rendezésében készül, producerei Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany), Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis) és Roskó Péter. A film társrendező-forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos), operatőre Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis).

A film munkálatai májusban kezdődnek Budapesten, a közönség előreláthatóan jövőre láthatja a filmalkotást a mozikban. A produkció hamarosan országos castingot indít a film gyerekszereplőjének kiválasztására Geszti Péter, Scherer Péter és Rohonyi Gábor irányításával – áll az összegzésben.