Kacsaeső hullott Budapesten

Kacsaeső hullott Budapesten

az egyik versenyző a futam előtt, minden kacsa kapott egy sorszámotSárga gumikacsák árasztották el a Dunát: a budai felső rakparton, a Margit híd és a Batthyányi tér közötti szakaszon rendezik meg az első magyarországi Kacsafutamot.

A gumikacsák versenye a kilencvenes évek óta tartja lázban a világot. Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is megrendezik. A kacsák vízre bocsátásához kapcsolódó jótékonysági eseménysorozat célja a segítségnyújtás: a hazai futam az UNICEF-et, az ENSZ Gyermekalapját támogatja. 

A Kacsafutam nemcsak jótékonysági és családi esemény, hanem verseny is: az elmúlt hónapokban bárki vásárolhatott sorszámozott gumikacsát, amely részt vett a versenyben. Az első száz célba érő kacsa tulajdonosa ajándékokat vihetett haza. A Kacsafutam előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében délután fél kettőtől sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal látványos vízi felvonulást láthattak az érdeklődők. A futam után az Erzsébet téren koncertet adott Kocsis Tibor, Oláh Gergő és Danics Dóra.