A Nemzeti Táncszínház új épülete a Millenárison 2019. február 13-án. Az épületet a Millenáris Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából a ZDA-Zoboki Építésziroda tervezte, fotó: Mohai Balázs/MTI

Gigászok művei is szerepelnek a Nemzeti Táncszínház új bemutatói között

Gigászok művei is szerepelnek a Nemzeti Táncszínház új bemutatói között

Gabriel García Márquez Szerelem a kolera idején című művéből készült előadás, és Frida Kahlo festőművész életét feldolgozó darab is szerepel a Nemzeti Táncszínház novemberi premierjei között.

A hónap első bemutatójaként a Duna-menti népek táncaiból és zenéiből építkező művet állít színpadra a Duna Művészegyüttes, november 20-án pedig a Bozsik Yvette Társulat mutatja be Golenya Ágnes Éva írónő az ecuadori Tayos barlangban végzett kutatásai, valamint Móricz János felfedező beszámolói által inspirált előadását.

November 25-én az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Gabriel García Márquez a Szerelem a kolera idején című világhírű művéből készült előadását mutatja be, a GG Tánc Eger új, Szerelem című produkcióját pedig november 27-én lehet megtekinteni a Nagyteremben.

November 30-án a Székesfehérvári Balett Színház Un Ballo című kétrészes estjére kerül sor, amely Müller Péter Isten Bohócai című könyve alapján készült.

Az új bemutatók sorát december 7-én a Duda Éva Társulat előadása zárja, amely a mexikói festőnő, Frida Kahlo életét és művészetét dolgozza fel a mozgókép és a táncművészet eszközeit kombinálva.

Kapcsolódó cikkek