illusztráció, fotó: pixabay.com

Februárban rendezik a rangos operatőrversenyt

Februárban rendezik a rangos operatőrversenyt

November 30-ig 5 kategóriában várják a nevezéseket a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre, amelyet februárban rendeznek.

A diák kategória mellett további négy kategóriában – kisjátékfilm, dokumentumfilm, tévéfilm és játékfilm – várják a szervezők az alkotók nevezését, minden operatőr kategóriánként csak egy filmmel nevezhet. A regisztrációkat ezen a linken lehet feltölteni.

“A Magyar Operatőrök Iskolája HSC Stábiskola, a Magyar Operatőrök Társasága együttműködésben a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel, valamint a Schwindl Kft.-vel 2020. február 7-én harmadik alkalommal rendezi meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt, amit a 10 évvel ezelőtt Budapesten megrendezett Első Operatőr Világtalálkozó szellemében kívánnak megrendezni”

– közölték a szervezők csütörtökön.

A zsűri elnöke Lajos Tamás operatőr-producer, tagjai Nagy András és Balázs István Balázs operatőrök lesznek.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat és a rendezvényt a Magyar Nemzeti Filmalap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia és a Magyar Operatőrök Társasága is támogatja. A díjátadó 2020. február 7-én lesz a Pesti Vigadóban. A versenynek külön aktualitást ad, hogy jövőre ünneplik a Magyar Operatőrök Társasága megalakulásának 30. évfordulóját.

Kapcsolódó cikkek